Rapporten

Navigation:  Beheerprogramma > Planning > Planningen beheerobjecten >

Rapporten

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Wanneer één of meerdere planningen zijn gemaakt, kunt u hierover rapporten samenstellen. U kunt rapporten maken over basis-, werk- en onderhoudsplanningen.

Klik op een planningregel en vervolgens op één van de onderstaande knoppen. Voor een uitleg van een rapport-knop, klik in onderstaande afbeelding op een knop:

 

---

Tip! Ieder rapport heeft zijn eigen functie. Doordat veel gegevens in een rapport getoond moeten worden, kan het samenstellen van zo'n rapport meer tijd met zich meebrengen. Dit geldt met name voor de jaar- en maandoverzichten: voor deze rapporten zijn namelijk zowel areaal- als planninggegevens nodig. Zo is het niet verstandig een rapport te maken waarbij alles geselecteerd is en bovendien alle opties zijn aangevinkt, terwijl u deze niet nodig heeft. Om vervolgens in het samengestelde rapport kolommen met gegevens te verwijderen. Wanneer u bewuste keuzes maakt, kunt u tijd besparen, zowel vóór als na het samenstellen van een rapport.

 
Enkele tips om snel een juist rapport te tonen:
 

Bepaal uw rapportvorm. Wanneer u uit de voeten kunt met een begrotingsrapport, heeft dit de voorkeur, aangezien dit rapport snel gegenereerd kan worden. Voorbeelden van een begrotingsrapport zijn kostengerelateerd: kosten per werkzaamheid/groentype/planjaar et cetera. Wilt u ook areaalgegevens tonen, gebruik dan Jaaroverzicht. Wilt u ordenen op maand, dan is Maandoverzicht een optie. Een vaak samengesteld rapport bieden wij u aan in de vorm van Eenheidskosten per beheertype.

Houd uw selectie zo klein mogelijk. Bepaal op het selectie-tabblad van welke beheerobjecten u gegevens wilt zien. Een kleinere selectie betekent een kortere tijd voor het samenstellen van het rapport.

Bepaal de te tonen gegevens. Minder gegevens tonen (aanvinken) in een rapport betekent een kortere samenstellingstijd.

 

Natuurlijk kunt u ieder rapport samenstellen dat u wenst, maar met bovenstaande tips kunt u de wachttijd beperken.

---

 

Voor iedere knop geldt, dat deze betrekking heeft op de regel die geselecteerd is, die 'wit' is, zie afbeelding als voorbeeld:

 

Door één keer op de desbetreffende regel te klikken, kunt u van die planning rapporten samenstellen.

 

Info

U krijgt informatie van de geselecteerde planning.

 

 

Begroting

Deze functie is in het bijzonder bedoeld om diverse soorten kosten te tonen in een rapport. Voor een algemene beschrijving van de rapport-functie, zie hier.

 

 

Werkoverzicht

Met deze functie kunt u alle denkbare onderdelen van een planning in een rapport tonen. Voor een algemene beschrijving van de rapport-functie, zie hier.

 

 

Kapitaalvernietiging

Wanneer een maatregeltoets of budgetplanning is doorgerekend kan kapitaalvernietiging optreden.

Kapitaalvernietiging is het verschil tussen de kosten van uitgesteld onderhoud en de kosten van tijdig onderhoud (bij asfaltverhardingen).

Door het schuiven van maatregelen in de planning kan kapitaalvernietiging optreden.

Wanneer er bijvoorbeeld voor gekozen wordt een wegvakonderdeel niet in 2016 voor 50 procent te herstraten, maar in 2019 geheel te herstraten zal dit leiden tot extra kosten.

Deze kosten worden vermeld in een rapport.

U vindt hier - afhankelijk van uw keuze - de wegvakonderdelen, de oude maatregel en planjaar en nieuwe maatregel en planjaar én het bedrag van de kapitaalvernietiging.

 

 

Vergelijking werkplanningen

Vergelijk diverse planningen van één basisplanning met elkaar en zie de verschillen in kosten per verhardingsgroep.

 

 

Historie groot onderhoud

Maak een overzicht om te zien waar groot onderhoud gepland staat, wat de de voorgestelde maatregelgroep is en welk groot onderhoud daar in het verleden heeft plaatsgevonden. U kunt invullen hoe ver terug in de tijd gekeken moet worden.

 

 

Kwaliteit voor groot onderhoud

Kwaliteit voor groot onderhoud is alleen mogelijk bij een basisplanning. U kunt de huidige kwaliteit (voldoende - matig - onvoldoende) van de wegvakonderdelen opvragen per beleidsthema. Dit is de huidige situatie, dus vóór de uitvoering van de maatregelen. De resultaten worden weergegeven in percentages. Een voorbeeld van een rapport 'Kwaliteit per beleidsthema (uitgangssituatie):

 

 

 

Kwaliteit na groot onderhoud

Kwaliteit na groot onderhoud is mogelijk bij alle planningen, behalve bij een basisplanning. Hier kunt u per beleidsthema de veranderingen in kwaliteit na ieder planjaar inzien.

 

 

 

Logboek basisplanning

Om een betrouwbare planning te maken is het van belang dat alle wegvakonderdelen met de juiste gegevens in de planning meegenomen worden. Wanneer u deze functie gebruikt, ziet u welke wegvakonderdelen niet in orde zijn. Wát er niet in orde is, komt bij Fout naar voren.

 

Wanneer u vóór het maken van de basisplanning een Voorcontrole planning beheerobjecten gemaakt heeft en naar aanleiding van die controle alles op orde heeft gebracht, zal het resultaat hier beperkt zijn.

 

Logboek maatregelbepaling

Hiermee krijgt u een overzicht van de (omvang van de) schade en periode van herstel.

 

Logboek Budgetplanning

In dit overzicht wordt duidelijk welke verschuivingen gedaan zijn om te kunnen voldoen aan de opgegeven budgeteisen.

 

Status alle werkplanningen

U kunt een rapport opvragen van alle planningen en bijbehorende gegevens.

Is een planning conform CROW systematiek, wat is de looptijd van de planning, is er een budgetplanning uitgevoerd? Hier vindt u de antwoorden overzichtelijk gepresenteerd.