Software voor het beheer van begraafplaatsen en begraafplaatsadministratie

begraafplaatsadministratie

Het beheren van een begraafplaats vergt een goede administratie van graven en begravenen, waarbij ook wettelijke eisen een rol spelen. Daarnaast is facturering en correspondentie belangrijk en is voorlichting aan het publiek een taak. Met GB GrafBeheer kan de begraafplaatsbeheerder zijn taken beter en sneller uitvoeren.

Toepassingen van GB GrafBeheer:

  • invoer van alle benodigde gegevens voor de begraafplaatsadministratie;
  • snel en flexibel vervaardigen van overzichten en rapporten;
  • snelle zoekfunctie in gravenbestand;
  • gebruikersvriendelijke functies voor efficiente correspondentie met behulp van sjablonen;
  • complete factureringsmodule met onder andere factuuroverzichten, journaals en creditnota’s;
  • begroting en ruimteplanning;
  • exportmogelijkheden naar financiele systemen.

Registratie van gegevens

Met GB GrafBeheer slaat u de gegevens over de graven overzichtelijk op. Hierbij is aan alle gegevens gedacht, waaronder locatiecodering, graven, begravenen, tarieven, soort onderhoud, onderhoudscontracten, grafrechten, lege plaatsen, ruimingen en rechthebbenden. Gegevens die regelmatig voorkomen hoeft u slechts eenmaal in te voeren. Daarna roept u ze eenvoudig met een hulpscherm op. De inrichting van gegevens voldoet aan de eisen die gesteld worden in de Wet op de lijkbezorging.

Analyse van de gegevens

overzicht

De vormgeving van het inventarismenu werkt natuurlijk ook door in de analyse- en rapportage­ functies. Daardoor kunt u uit het gegevensbestand op elk kenmerk selecteren en stelt u overzichten samen die elke vraag beantwoorden. De gegevens draait u uit in de vorm van overzichtelijke tabel- of tekstrapporten of als spreadsheet-export.

Snelle zoekfunctie

De begraafplaatsbeheerder krijgt veel vragen vanuit het publiek over begravenen. Om deze vragen snel te kunnen beantwoorden maakt u gebruik van een eenvoudige zoekfunctie, afgestemd op de meest gebruikte zoekcriteria en toepassing aan de balie.
Bovendien is er een aangepaste versie die het publiek in staat stelt om zelf op de begraafplaats naar een graf te zoeken.

Correspondentie

De begraafplaatsadministratie vraagt meestal veel papierwerk. GB GrafBeheer biedt de mogelijkheid om de correspondentie te standaardiseren door eigen briefsjablonen te maken. Door een sjabloon te combineren met gegevens van een of meer graven kan zeer snel een brief (of een serie brieven) aangemaakt worden. Alle brieven zijn
direct op te roepen en te bewerken in de interne of eigen tekstverwerker.

Ruimteplanning

Met deze module maakt u onder meer projecties van het aantal graven, per soort, die in de komende jaren beschikbaar zullen zijn. Ook maakt u prognoses van het aantal begravingen dat u kunt verwachten. Hiermee kunt u rapporten maken voor ondersteuning van het beleid op het gebied van grafruiming of uitbreiding. Daarmee kunt u zich op tijd voorbereiden op de toekomst.

Facturering

De facturering is een essentieel onderdeel van het begraafplaatsbeheer. GB GrafBeheer biedt u daarom alle functies voor de facturering. U maakt onder meer factuursjablonen, facturen op basis van de grafgegevens, factuuroverzichten, journaals en creditfacturen. Verder zijn er al diverse koppelingen met financiële systemen gerealiseerd.

Flexibel en ‘op maat’

De software van GB is zeer flexibel. Alle kenmerken van uw organisatie kunt u op uw eigen wijze invoeren: codering voor locatie, beheerkenmerken, werkzaamheden enzovoorts. Daarnaast beschikt de meeste software over de module ‘Vormgeving bestanden’, met krachtige functies om het inventarismenu op maat te maken door beheerkenmerken te wijzigen, te verwijderen of toe te voegen.

Aanvullende ondersteuning

GB levert een totaalpakket aanvullende diensten op aanvraag, onder andere Plan van Aanpak, Advies over GIS, Gegevensinventarisatie en -invoer, Opstellen werkpakketten en Draaibo
ek mutaties.
Onze lange en intensieve ervaring garandeert een efficiënte en effectieve aanpak en een praktische ondersteuning. Onze samenwerking met diverse adviseurs op alle onderdelen van de openbare ruimte staat garant voor optimaal technisch advies en dienstverlening in deze.

Koppeling met andere software

De tabel-, tekst en totaalrapporten worden in uw eigen tekstverwerker of spreadsheetprogramma getoond, compleet met zelf ingestelde opmaak.
Een koppeling met GB Geografisch, waarin u functies treft als Google Streetview, Globespotter, WMS- en WFSservices en luchtfoto’s, maakt GB Beheer tot een uiterst compleet en flexibel informatiesysteem.
Export naar internet viewing-systemen is mogelijk, zowel naar viewing-systemen op basis van MapGuide als voor Shapefile gebaseerde systemen. Bovendien kunnen wij via de SynchroService een GIS database op uw eigen netwerk permanent bijhouden.

Eenvoudige bediening

De GB software kenmerkt zich door een duidelijke schermopbouw en een zeer eenvoudige bediening. Het grote gebruiksgemak en herkenbaarheid tussen GB beheerprogramma’s leiden tot een korte inwerktijd, snelle gegevens­invoer en eenvoudig raadplegen.
Op aanvraag verzorgt GB korte, praktijkgerichte cursussen.

Nadere informatie

Wij geven u graag een vrijblijvende demonstratie. Hierbij ziet u de mogelijkheden van de software aan de hand van praktijksituaties.